Curcan umplut cu prune si smochine

Daca va plac combinatiile carne fructe merita sa incercati aceasta reteta savuroasa din piept de curcan umplut cu prune uscate si smochine uscate.Eu am ales smochinele uscate pt ca sunt fan al acestor fructe.Puteti sa folositi in loc de smochine orice alte fructe uscate (caise uscate , stafide ,etc)

Preparatul acestei retete dureaza 1 1/2 ora iat coptul 1 1/2 .Ingredientele sunt pt a realiza 8-10 portii.Intrucit eu am invitati la masa in fiecare weekend cred ca rar o sa gasiti pe blogul meu retete doar pt 2 persoane!

Ingredinte:piept de curcan 1,5 kg dezosat ,500 ml supa de pui (sau legume )

Pt umplutura:200 grame prune uscate ,200 grame smochine uscate,100 grame homemade pesmet ,1 ou , 120 ml vin dulce .

Condimente :cimbru uscat , hribi uscati 300 grame

In cazul in care aveti un curcan si trebuie sa dezosati pieptul puteti sa procedati dupa cum urmeaza: Cu un cutit incepeti de la extremitatea mai ingusta sa taiati carnea pina la os.Urmati conturul osului decopertind dupa cum este necesar.Taiati in jurul articulatiilor aripilor si apoi de-a lungul corpului curcanului pentru a decoperta oasele.taiati ligamentele articulatiilor si apoi scoateti osul.Continuati sa taiati carnea de la coaste astfel incit sa iasa coloana.Taiati de-a lungul coloanei pentru a elibera carnea.

Umplutura :tocati marunt prunele (bineinteles fara simburi!) si smochinele , amestecati cu pesmetul si oul batut usor cu telul  si umpleti pieptul curcanului.

Utilizind un ac special pentru cusut carnea coaseti pieptul curcanului sub forma unui rulou si asigurati-va ca nu iese umplutura prin nicio parte a carnii.Puneti curcanul umplut intr-un vas (ideal din lut) , condimentati cu cimbru uscat din belsug , adaugati supa de pui si hribii uscati si puteti la copt la 180 grade timp de 1 1/2 ora.

Dupa ce este gata lasati sa se raceasca circa 20 de minute si scoateti pe un platou pe care il puteti taiati felii.Se serveste impreuna cu sosul in care s-a copt .

Pofta buna!

Curcan umplut cu prune si asmochine

Curcan umplut cu prune si smochine

curcan umplut

curcan umplut

Despre biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Acest articol a fost publicat în Preparate din carne de curcan și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Curcan umplut cu prune si smochine

  1. geronimo4u zice:

    Astazi am avut ocazia sa gust din acest curcan cu fructe. Ceva deosebit fata de cum suntem noi obisnuiti sa mancam curcanul si ce sa zic, astfel pregatit curcanul, chiar merita sa-l consumi. Just delicious!!!

  2. maharajahu' zice:

    … un izvor de inspiratie si o revolutie a papilelor gustative. Felicitari !!!
    Ps.: se consuma fara colebil

Lasă un comentariu