Pasta fresca

Pastele – rapid şi uşor de pregătit , şi chiar economice.
Preparate pur şi simplu  cu unt sau brânză sau  cu sosuri mai elaborate, pastele sunt  potrivite pentru orice ocazie.

Pastele proaspete

Modul de pregătire este simplu şi puteţi obţine mai multe arome şi texturi variabile ca  aspect, modificind  ingredientele de bază .Aluatul trebuie să fie uscat şi compact,  dacă este prea umed,  este dificil de lucrat si in acest caz se recomanda  să adaugati mai multa  faina pentru a ajunge la consistenţa dorită. Prelucrarea  ingredientelor este esentiala  pentru a realiza un aluat  omogen, elastic şi, prin urmare, uşor de lucrat.

Dupa ce ati pregatit aluatul de paste (asa cum o sa va povestesc in continuare) , aşteptaţi 5 sau 10 minute, apoi verificaţi: Dacă-l  apăsaţi  uşor cu degetele si aluatul revine rapid la forma initiala , inseamna ca aluatul este prea  flexibil pentru a fi lucrat  cu un făcăleţ/sucitor ,in acest caz trebuie sa-l  înveliţi în folie de plastic si sa-l lasati sa se odihneasca timp de 10 minute , apoi puteti sa-l rulati /prelucrati in ce forme doriti.

In continuare va voi arata o reteta simpla care poate fi pregatita si de un copil de 6 ani !

Timp de pregatire :30 minute

Ingrediente : 300 grame faina , 3 oua , 3 lingurite de apa , sare , 1 lingurita ulei de masline

1.Varsati faina intr-un castron mare sau puneti faina pe o planseta de lucru , in forma de fantana .Bateti ouale si apa cu sare .

2.Adaugati trei parti din amestec peste faina si amestecati cu un cutit cu 2 lame (doua fete). Daca este necesar pentru omogenizare adaugati si restul de amestec si uleiul.Framintati circa 20 de minute pina obtineti un aluat elastic , impartiti-l in 4 bucati si rulati-l cu sucitorul.Daca aveti un aparat pentru paste atunci puneti fisiile de aluat in aparat si taiati-l in forma de tagliatele sau spaghete .Aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu nepoata mea Alessia , care va va prezenta in continuare cit de usor se prepara pastele prosapete:

daca nu aveti masina de facut paste , puteti realiza manual , ce forme doriti -asa cum a facut Alessia

Pastele proaspete pot fi si congelate in pungi pt frigider sau in folie de aluminiu pentru maxim 3 luni iar apoi le fierbeti fara a le decongela.

Daca le gatiti imediat bineinteles ca sunt delicioase.Puneti apa la fiert , adaugati putina sare si putin ulei iar cind apa a inceput sa fiarba adaugati pastele si le lasati la fiert 5 minute -daca va plac pastele „al dente” cum spun italienii sau le fierbeti 10 minute daca va plac asa cum le face mama acasa.

Noi le-am pregtit cu un sos mascarpone in care am adaugat bucatele de somon fume.Au iesit atit de delicioase incit nu am mai rezistat sa asteptam ca sa le fotografiem si le-am mancat imediat. Va dorim si voua pofta buna!

P.S.

Alessia a fost foarte admirata pentru aceasat reteta:

A fost felicitata de catre   Elena Ceciu de la revista GoodFood :”Am recunoscut-o pe Aleesia Chirila, fetita pasionata de bucatarie de la 3 ani. Chiar am fost mirati cand am vazut ca Alessia a facut paste. O felicitam . Mult succes!Cu respect,Elena Ceciu”

A mai fost felicitata si de Sarah Sysum de la BBC GoodFood :Hi Bianca
Thanks for your lovely pictures, Alessia is a very talent girl – look forward to seeing more of your creations .Regards ,Sarah”

Si nu in ultimul rind a cistigat concursul Minichef organizat de catre Minimax :”In urma participarii in cadrul concursului de gatit Minichef, ne face placere sa va anuntam ca va numarati printre castigatorii acestei campanii.Ca urmare, pentru a va putea trimite premiul castigat, va rog sa imi lasati adresa completa unde as putea expedia pachetul.Va multumim inca o data pentru interesul acordat postului Minimax si va invitam sa urmariti in continuare programele sale.Felicitam interesul si implicarea copiilor in activitati extrascolare si promitem ca vom demara asemenea actiuni si de acum inainte.Multumesc,Camelia Mitrofan”

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate cu paste și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Pasta fresca

  1. Seba spune:

    Subsemnatul recunosc ca sunt unul din vinovatii pentru lipsa fotografiilor cu „pasta fresca”. Aroma imbietoare si aspectul deosebit, usor colorat in galbui au facut sa ne dorim sa gustam numai putin. Un pic de parmigiano ras si apoi gustam, mmmmmm, nu se poate descrie. Atentionare speciala pentru cei care sunt la dieta, in mod sigur nu te poti limita la o singura portie.

  2. Bianca Jiga spune:

    Trebuie sa gust ca sa vad ce nota ii dau printesei🙂

  3. Mihaela spune:

    Cat de mica si cata pasiune.
    Ma bucur ca „traditiile culinare” nu sunt in pericol sa se piarda.
    Cat despre reteta sunt convinsa ca este super. Iti mai spun un secret Alessia, indiferent ce ai fi preparat tot ok era, important ca-ti place ce faci si ca o faci cu atata pasiune. Te pup

  4. Madalina spune:

    Eu am apucat sa mananc aceste paste delicioase, ce sa mai zic ca au fost pregatite in mare parte si de fata mea, mi s-au parut si mai bune, ha!ha!ha! o sa traim ziua cand ucenicul isi va intrece maestrul! Sa incercam si niste paste proaspete cu niste crevetei? ce zici nasa?

  5. dumitruichim spune:

    me gusto!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s