Foi din dovlecel și semințe de in

Ce ziceți de niște chipsuri sănătoase?

biovivoblog

Aceste foi pot și folosite la o varietate de rețete dar și ca înlocuitor pentru pâine iar dacă preparăm o cantitate mai mare le putem păstra la frigider până la 30 de zile.
Semințele de in conțin proteine de calitate superioară și sunt bogate în acizi grași esențiali, inclusiv în omega 3, omega 6 și omega 9.
Ingrediente:
2-3 dovlecei zucchini bio (1200 g.)
140 g.  Semințe in aurii bio
6 căței de usturoi bio
1 lingură condimente bio (noi folosim un amestec de busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, măghiran și ardei iute)

zucchini bio
Amestecăm dovleceii cu usturoi și condimente, într-un blender, până obținem un amestec apos. Dacă amestecul nu este suficient de apos trebuie să adăugăm apa. Adăugăm apoi semințe de in și amestecăm până obținem un amestec cremos.

aluatul

Turnăm aluatul în tăvițele de deshidratare (acoperite cu hârtie de copt) și îl întindem astfel încât să nu depășească grosimea de 1 cm.

punem aluatul la deshidratat
Deshidratăm la…

Vezi articol original 26 de cuvinte mai mult

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s