Risotto cu ciuperci – reteta vegana

 

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli. Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.

Ingrediente:

  • 400 g, orez pentru risotto (Arborio)
  • 400 ml. Vin alb
  • 600 g. Ciuperci
  • 2 buc.ceapa alba
  • 3 buc. ardei capia
  • 100 g+ 50g.+40 g. Unt de cocos
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 cuburi legume (22 g.)
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat, dupa gust

Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.

prajim orezul impreuna cu ceapa

In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.

Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.

In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.

sotam ardeiul capia

adaugam ciupercile

Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g.unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.

adaugam patrunjelul verde

adaugam ciupercile peste orez

Pofta Buna!

pofta buna

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume, Preparate din peste, Retete vegane și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s