Curry de naut cu pilaf din conopida

Va propun o reteta de curry vegetarian cu pilaf din conopida, o reteta delicioasa si fara gluten:

Ingrediente pentru curry de naut :

8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui

1 lingurita seminte de mustar

2 buc. ceapa alba tocata marunt

400 g. Rosii decojite tocate cubulete

1 lingurita pasta de ghimbir proaspat

Pasta de usturoi din 2 capatani

1 lingura pasta de ardei iute verde

½ lingurita de boia iute afumata

1 lingurita turmeric

1 lingurita coriandru uscat si macinat

1 lingurita chimion uscat si macinat

400 g naut

1 cub (11 g.) legume Alnatura

Pentru servire: 1 legatura coriandru proaspat, 1 lingurita garam masala si 1 ardei iute verde

Ingrediente pentru pilaful din conopida:

1 kg. Conopida

10 frunze de curry

1 cub (11 g.) legume Alnatura

Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine (http://www.jamieoliver.com/magazine/recipes-view.php?title=chickpea-curry)

Preparare curry din naut:

Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta.

naut uscat

 

 

 

 

 

 

 

Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune.

Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie.

adaugam ceapa peste semintele demustar

 

 

 

 

 

 

Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute.

adaugam rosiile tocate

Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente:turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute.

adaugam condimentele

Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1 cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac.

turnam zeama de la naut peste legumele calite

 

adaugam nautul

Preparare pilaf din conopida:

Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida,care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios.

Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului.

conopida are textura si marimea bobului de orez

Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem.

fierbem zeama de la naut cu un cub de legume

Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de 5-8 minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata.

asa arata conoida fiarta

Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram ¼ lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde.

punem cateva linguri de conopida intr-o farfurie

Va doresc Pofta Buna!

adaugam cateva linguri de curry de naut si garnisim cu un ardei iute

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume, Retete vegane și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Curry de naut cu pilaf din conopida

  1. racoltapetru6 spune:

    Trebuie să fie delicios, mai ales că sunt un fan al conopidei!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s