Mini rulade cu crema de lamaie

Ingrediente :

Pentru rulada

-2 albusuri de ou

-3 oua ecologice

-120 grame faina

-80 grame zahar brut

-zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie bio

foto 08.07.2012 001

 

 

 

 

 

Pentru crema de lamaie

-100 grame zeama de lamaie bio

-100 grame apa

-5 galbenusuri de ou

-180 grame zahar brut

-40 grame amidon (eu folosesc amidon din radacina Arrow -maranta arundinaceea bio)

-140 grame unt

foto 08.07.2012 003

Pentru ornat:

-100 grame lichior de lamaie

-60 grame gem de lamaie (sau mandarine ,portocale)

Preparare:Amestecam albusurile cu oualele si cu zaharul si le mixam bine pna obtinem o spuma consistenta.Aromatizam cu zema si coaja rasa de lamaie ,adaugam faina si amestecam bine in continuare.

Varsam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 12 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade.

coacem 12 minute la 180 grade

 

 

 

 

 

foto 08.07.2012 004

 

 

 

 

 

Scoatem aluatul copt din tava si il rulam cu ajutorul hartiei de copt.

Taiem foaia de aluat in 3 bucati pe lungime.Rulam fiecare bucata de aluat in hartie de copt pana obtinem niste suluri lungi si subtiri.

Lasam la racit la temeratura camerei.

Acum pregatim crema de lamaie

Incazim apa impreuna cu zeama de lamaie si 80 grame de zahar.

Batem galbenusurile cu 100 grame de zahar ,pana se topeste zaharul apoi adaugam amidonul si sucul caldut (din apa ,lamaie si cele 80 grame zahar) si continuam amestecarea.

foto 08.07.2012 005

 

 

 

 

 

Punem vasul in care am amestecat crema intr-un alt vas cu apa pe aragaz si continuam sa amestecam .

Luam vasul de pe aragaz si incorporam 60 grame de unt ,continuand sa amestecam pina cand crema devine moale si catifelata.Lasam crema sa se raceasca dar fara sa se intareasca prea tare.In crema racita la temperatura camerei incorporam si restul de 80 grame de unt si amestecam bine cu un mixer.

foto 08.07.2012 006

 

 

 

 

 

Desfacem delicat fiecare rulou de aluat si intindem crema cu ajutorul unui cutitas.

foto 08.07.2012 007

 

 

 

 

 

Cu delicatete si fara sa strangem prea tare rulam la loc fiecare rulou din aluat.Ungem fiecare rulor cu lichiorul de lamaie .Incalzim gemul de lamaie si ugem usor fiecare rulou. Cu ajutorul unui cutit taiem fiecare rulou in bucati de 8 cm lungime.

foto 08.07.2012 008

 

 

 

 

 

Presaram zahar praf si pastram la frigider pina la momentul servirii.

foto 08.07.2012 009

 

 

 

 

 

Parfumul acestor minunate produse de patiserie ne ureaza o zi buna in fiecare dimineata in care le servim la micul dejun , aduc bucurie si frumusete la o masa de pranz  si ureaza un bun venit impecabil oaspetilor nostri la fiecare ocazie in care dorim sa facem o impresie cat mai buna.

foto 08.07.2012 010

 

 

 

 

 

Va doresc Pofta Buna!

foto 08.07.2012 011

 

 

 

 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Desert și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s