Coronita din chifle condimentate

Este o reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa.Eu o prepar in special de sarbatori pentru ca este si foarte ornamentala.

Ingrediente pentru 16 chifle  :

 

-290 grame Manitoba

-180 ml lapte

-5 grame drojdie deshidratata

-70 grame unt plus cel necesar pentru ungere

-5 grame de zahar

-7 grame sare roz de Himalaya

-1 lingurita sare Fleur de Sel de Guerande

-condimente mixte dupa plac ( menta , busuioc  ,patrunjel , chives ,rozmarin , cimbru)

Prepararea:

1.Punem drojdia deshidratata intr-un castron si amestecam cu lapte caldut si lasam la dospit timp de 10 minute.

In alt castron punem faina si 40 grame de unt taiat in bucatele mici ,varsam deasupra amestestecul de drojdie  si framantam aluatul cu un robot sau cu mana apoi punem sarea (cele 7 grame) si continuam framantarea timp de 10 minute.Formam o bila din aluat si o punem intr-un castron uns cu un pic de unt acoperit cu un capac de sticla si lasam la crescut timp de 2 ore intr-un loc caldut.

CORONITA CRACIUN 1 - 2012

 

 

 

 

 

CORONITA CRACIUN 2 - 2012

2.Intre timp pregatim  hartia de copt :desenam un cerc mare si o punem pe o tava de copt.

Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul , il impartim in 16 bilute  de cca 30 grame fiecare.

Punem bilutele de aluat pe  cercul desenat pe hartia din tava de copt , la o distanta de 1 cm  si le lasam la crescut pana cand chiflele se lipesc intre ele.

CORONITA CRACIUN 4 - 2012

 

 

 

 

 

CORONITA DE CRACIUN 7 - 2012

Incalzim cuptorul la 180 grade .

3.Ungem chiflele cu 15 grame de unt si le  coacem timp de 30 de minute.

Dupa ce s-au copt ungem din nou chiflele cu cele 15 grame de unt ramase si presaram sarea Fleur de Sel si condimentele alese si lasam chiflele sa se raceasca.

CORONITA DE CRACIUN 8 - 2012

 

 

 

 

 

 

CORONITA DE CRACIUN 9 - 2012

 

Pentru o prezentare speciala se aseaza coronita din chifle pe un platou si punem in centru o mica compozitie de sezon.

Au iesit atat de gustoase chiflele si au disparut rapid din tava asa ca nu am mai facut prezentarea speciala.

Pofta buna!

 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Aperitive și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s