Migliaccio napoletano au citron

Sa nu credeti ca am facut vreo greseala cand am scris titlul retetei folosind 2 cuvine in italiana si 2 cuvinte in franceza.De fapt doream sa prepar o tarta cu crema de lamaie si pentru ca vroim un blat de tarta mai deosebit decat ceea ce pregateam deobicei m-am gandit sa imbinat doua retete diferite :reteta „Migliaccio napoletano” cunoscuta si sub denumirea de budinca de gris am folosit-o ca baza pentru tarta iar pentru crema de lamaie a folosit reteta frantuzesca de crea de lamaie de la „Tarte au citron”.

Migliaccio este o reteta traditionala napoletana care se prepara deobicei in timpul carnavalului.Este o reteta usor de pregatit si dupa parerea mea buna pentru orice ocazie.

 

Ingrediente :

DSC01519

 

 

 

 

 

-250 grame gris bio

-1000 ml lapte de soia bio

-400 grame ricotta bio (este important sa folosim o urda de cea mai buna calitate)

-3 oua ecologice

-200 grame zahar brut bio

– 50 grame unt bio

-coaja rasa de la o lamaie bio

-coaja rasa de la o portocala bio

-vanilie bio(semintele de la 2 batoane de vanilie )

DSC01521

 

 

 

 

 

Punem la fiert laptele impreuna cu coaja de portocala .

Cand incepe sa clocoteasca, dam deoparte coaja de portocala  si adaugam vanilia .

DSC01523

 

 

 

 

 

Fierbem laptele impreuna cu vanilia timp de 2 minute si adaugam grisul  amestecand  continuu, pana cand grisul se fierbe iar compozitia capata un aspect omogen.

DSC01524

 

 

 

 

 

DSC01526

Adaugam untul ,amestecam pina se incorporeaza bine si lasam sa se raceasca.

Apoi facem o compozitie omogena din ricotta , zahar, oua si coaja rasa de lamaie .

DSC01520

 

 

 

 

 

DSC01527

Adaugam compozitia de gris cu lapte si amestecam bine cu ajutoru unui mixer.

DSC01528

 

 

 

 

 

DSC01530

Ungem cu unt o forma de tarta si adaugam compozitia de mai sus.

 

 

DSC01532

 

 

 

 

 

Coacem tarta 30 de minute .

DSC01536

 

 

 

 

 

Si am terminat blatul de tarta , de fapt budinca de gris numita migliaccio napoletano.

Intimpce se coace blatul de tarta pregatim crema de lamaie.

Lamaia este un ingredient ideal pentru umplerea unei tarte.O tarta frantuzeasca clasica „au citron  „consta intr-un aluat sfaramicios „pate sablee” umplut cu un amestec de suc de lamaie , zeama de lamaie ,zahar si oua.De aceasta data am folosit doar reteta de crema de lamaie din tarta clasica frantuzeasca „tarte au citron”

Ingrediente:

DSC01533

 

 

 

 

 

-175 ml suc proapsat de lamaie bio

-2 lingurite de coaja rasa de lamaie bio

-90 grame zahar brut bio

-4 oua ecologice

-3 linguri de smantana (au am folosit 3 linguri de unt de cocos)

DSC01534

 

 

 

 

 

Amestecam cu telul sau cu mixerul sucul de lamaie cu coaja de lamaie si cu zaharul.Adaugam smantana ,apoi oualele pe rand unul cate unul amestecand incontinuu pana obtinem o pasta omogena.

Turnam acest amestec peste blatul din gris si coacem pana se leaga umplutura (20 minute la 180 grade)

DSC01537

 

 

 

 

 

DSC01538

Lasam tarta sa se raceasca in forma apoi o mai tinem in frigider inca minim 2 ore inainte de a o taia.

DSC01539

 

 

 

 

 

 

DSC01541

 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Desert și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s