O supa dulce si picanta in acelasi timp , cremoasa si plina de culoare.O reteta vegetariana foarte hranitoare , cu influente din bucataria indiana (curry ) si tailandeza (lapte de cocos).
Ingrediente:800 grame cartofi dulci , 300 grame morcovi ,500 ml lapte de cocos ,3 linguri ulei de cocos ,2 linguri ghimbir proaspat ras , 2 lingurite curcuma , 2 lingurite curry , 1 lingurita nucsoara proaspat macinata , 1 lingurita scortisoara , 2 buc.ceapa , 6 catei usturoi ,2-3 buc.ardei iute , 1 legatura patrunjel verde .
Cu putin timp in urma ma cam speriau retetele cu curry pentru ca mie nu prea imi plac retetele prea picante.Asta pana cand am inceput sa pregatesc cateva retete cu curry si am descoperit ca nu trebuie sa-mi fie frica de acest condiment si am inceput chiar sa-l folosesc din abundenta .
Cartofii dulci sunt o alternativa sanatoasa a cartofilor.Bineinteles ca acest lucru depinde si de modul in care ii preparam. Fierti si pasati, ei au putine calorii si sunt bogati in multe elemente nutritive.Daca adaugam ulei numarul caloriilor creste si de aceea am ales sa folosesc un ulei cu foarte putine calorii si anume uleiul de cocos.Grasimea saturata din nucile de cocos are cele mai putine calorii fata de alte surse de grasimi.Desi este format din grasimi saturate uleiul din nuca de cocos nu contine colesterol si dimpotriva este eficient in scaderea colesterolui rau LDL , fiind mai eficiet chiar decat uleiul de masline in aceasta privinta.
Taiem 1 cartof dulce felii si al doilea cartof dulce cubulete.Taiem si morcovii tot cubulete.Tcam marunt ceapa si usturoiul.
Ungem feliile de cartof cu ulei de cocos , asezonam cu sare si piper si pe coacem in cuptor cca 15 minute (cartofii dulci se gatesc mult mai rapid decit cartofii obisnuiti).
Fierbem cubuletele de cartofi si morcovi timp de 15 minute.
Intre timp calim ceapa in 3 linguri de ulei de cocos ,timp de 10 minute .
Adaugam usturoiul si il calim 2 minute si apoi adaugam condimentele (curcum, curry , nucsoara si scortisoara) si mai calim 2 minute.
Strecuram cartofii si morcovii fierti (pastrand supa in care au fiert) si ii adaugam peste ceapa si ustoroi ,adaugand si laptele de cocos .Continuam coacerea inca 5 minute.
Pasam cu ajutorul unui blender , adaugand supa in care au fiert morcovii si cartofii.
Adaugam ghimbirul ras si ardeiul iute si ornam cu feliile de cartofi copti si patrunjelul tocat .
Va doresc Pofta Buna!
Dulce si picant in acelasi timp, exact pe gustul meu!!!
Doar suntem surori !