Esenta de migdale

Esentei de  migdale din supermarketuri  ii  lipseste un ingredient important  si anume : migdalele.

Daca cititi ingredientele acestei esente veti observa ca sunt foarte simple : arome (fara sa se specifice daca este vorba despre arome naturale sau sintetice -bineinteles ca daca era vorba despre arome naturale era specificat ) si ulei vegetal (nici tipul de ulei nu este specificat ).

Pentru a avea control total asupra ingredientelor folosite  eu imi produc singura esentele de care am nevoie pentru gatit.

Puteti prepara esente din orice fructe , seminte , plante prin extragerea aromei cu ajutorul unor solventi cum ar fi alcoolul.Este extrem de usor sa ne producem singuri esentele de care avem nevoie in diverse preparate: esente de lamaie,portocala , migdale,vanilie,anason.cuisoare,scortisoara,chimen ,etc.

Indiferent ca pregatim esente pentru copt sau pentru a aroma diverse bauturi alcoolice (de exemplu cand facem coctail-uri) procedeul este acelasi difera doar proportia dintre fructele folosite si solvent si durata de macerare.De exemplu daca folosim o cantitate mai mare de coaja de lamaie si o maceram intr-o cantitate mai mica de alcool (vodka ) pe o durata de timp mai mare (2 luni), obtinem o esenta de lamaie pentru aromarea dulciurilor ,pe cand atunci cand folosim o cantitate mai mica de coaja rasa de lamaie si o punem la macerat intr-o cantitate mai mare de vodka pe o durata de timp mai scurta ,atunci obtinem lemon vodka.

Eu folosesc vodka drept solvent pentru a extrage aromele intrucit vodka are un continut de alcool de 40% (nu stiu daca orice vodka are acelasi continut de alcool asa ca este bine sa verificati acest aspect atunci cand achizitionati vodka pentru a prepara esente ).

Ingredientele necesare pentru esenta de migdale:12 migdale crude intregi (fara coaja) si 500 ml vodka (eu folosesc vodka Finlandia intrucit este produsa din alcool etilic de origine agricola -orz si apa pura de izvor glaciar ) .

DSC01454

Avem nevoie de un recipient care se inchide etans pe care trebuie sa-l sterilizam inainte de a pune ingredientele in el intrucit desi bacteriile nu supravietuiesc in alcool de 40% ,mucegaiurile supravietuiesc.

Deci dupa ce am sterilizat recipientul punem migdalele intregi,adaugam vodka  si inchidem etans .Pastram recipientul intr-un loc racoros si intunecat (camara , pivnita ) timp de 2 luni.In toata aceasta perioada trebuie sa agitam amestecul o data la 3 -5 zile .Bineinteles ca nu desfacem capacul in aceasta perioada.Dupa aceasta perioada de macerare de 2 luni esenta este gata de utilizare.

DSC01455

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Condimente și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Esenta de migdale

  1. Organic choices in my life spune:

    Va fi gata de folosit la timp. Inainte de Paste!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s