Tagliatelle cu trufe negre sau strongozzi cu trufe albe ?

O reteta delicioasa , sofisticata dar si rapida in acelasi timp.

Pastele , datorita continutului extrem de redus in zharuri si grasime , reprezinta un aliment fundamental in dieta mediteraneeana dar si un aliment foarte folosit in alte diete moderne.
Ingrediente :250 gr tagliatelle cu trufe albe , 50 gr crema de trufe albe , 50 gr. unt clarificat , 70 gr.smantana vegetala , ulei extravirgin de masline condimentat cu trufa alba .

Tagliatelle sunt un tip traditional de paste specifice regiunilor Emilia-Romagna si Marche din Italia .

PATE CU TARTUF 3 - 2012

Fierbem tagliatellele al dente , confrom instructiunilor de pe ambalaj .Adaugam in apa in care le fierbem cateva picaturi de ulei de trufe.

In timp ce fierbem pastele pregatim sosul.Topim untul clarificat, adaugam smantana si crema de trufe si continuam fierberea 4-5 minute.

In timp ce pregateam sosul , pastele s-au fiert , le scurgem de apa si le adaugam in cratita in care am pretarat sosul , continuand fierberea in aceasta cratita inca 2 minute.

PASTE CU TARTUF - 4 2012

Nu pot sa va explic de gust delicios au si cu ce aroma de trufe s-a parfumat buncataria in timp ce preparam aceasta reteta.

Pentru ca au iesit atat de gustoase am zis sa testez si crema de trufe negre .

Ingrediente :250 gr.strongozzi cu trufe de vara , 50 gr crema de trufe negre , 100 gr smantana vegetala ,ulei extravirgin de masline condimentat cu trufa alba.

Pastele strongozzi sunt facute dintr-un aluat similar cu spaghetele clasice dar sunt mai dietetice decit acestea intrucit sunt facute numai din grau dur si apa (nu contine oua si nici sare), deci putem sa le folosim si in regimurile fara sare sau vegetariene.

Eu le prefer pe cele produse artizanal si trafilate prin bronz , ceea ce le face sa fie mai dure si sa aiba o suprafata mult mai poroasa , pastrand astfel mult mai bine condimentele care le-au fost adaugate (in cazulde fata trufele de vara ).Strogozzi sunt un produs traditional specific zinei Spoletino din Italia.

DSC01327

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (aceste paste fiind mult mai dure decit spaghetele clasice necesita un timp de fierbere de cca. 20-22 minute ).

Pregatim sosul din smantana vegetala ,crema de trufe negre si ulei extravirgin de masline cu trufa alba (asa cum am aratat mai sus ) , adaugam pastele si

Pofta buna!

DSC01328

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate cu paste și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s