Pentru ca am primit de la fratele meu 2 rate ecologice ,deci cu ficat neandopat si sanatos , m-am gandit sa profit de ocazie si sa prepar o reteta rafinata din ficat.
Ingrediente pentru parfe: 500 ml lapte , 250 gr ficat de rata , 150 ml vin rosu dulce , 30 ml coniac , 1 frunza de dafin , 90 gr unt clarificat , 1 ou , 1 galbenus de ou ,piper.
Punem ficatul in lapte (ideal este cu o zi inaine de ziua prepararii )
Fierbem vinul , coniacul , frunza de dafin pana obtinem un sirop.
Amestecam ficatul (stors de lapte ) cu siropul din vin si cu untul topit .
Trecem amestecul printr-o strecuratoare
si il punem intr-un vas ceramic (ideal cu capac).
Coacem la bain-marie la 120 grade timp de 1 ora .
Ingrediente pentru chutney :1 mar , 1 ceapa rosie mica , 50 ml otel balsamic , 50 ml coniac , 250 gr struguri albi ,60 gr zahar brut , ghimbir uscat 10 gr , scortisoara 10 gr
Decojim marul si ceapa si le taiem cubulete
Punem la fiert marul , ceapa , otetul balsamic si coniacul si fierbem la temperatura medie 45 minute.
Adaugam strugurele , ghimbirul si scortisoara si mai fierbem la temperatura mica pana se evapora lichidul.
Servim parfeul impreuna cu sosul chutney .
Poate fi servit ca aperitiv la o ocazie speciala .
Pofta buna!
Si pe aceasta am degustat-o. O minunatie!!!