Parfe de ficat de rata cu chutney din struguri

Pentru ca am primit de la fratele meu 2 rate ecologice ,deci cu ficat neandopat si sanatos , m-am gandit sa profit de ocazie si sa prepar o reteta rafinata din ficat.
Ingrediente pentru parfe: 500 ml lapte , 250 gr ficat de rata , 150 ml vin rosu dulce , 30 ml coniac , 1 frunza de dafin , 90 gr unt clarificat , 1 ou , 1 galbenus de ou ,piper.

DSC01298

 

 

 

 

 

Punem ficatul in lapte (ideal este cu o zi inaine de ziua prepararii )

DSC01299

Fierbem vinul , coniacul , frunza de dafin pana obtinem un sirop.

Amestecam ficatul (stors de lapte ) cu siropul din vin si cu untul topit .DSC01306

Trecem amestecul printr-o strecuratoare

DSC01307

 

 

 

 

 

si il punem intr-un vas ceramic (ideal cu capac).

DSC01308

 

 

 

 

 

Coacem la bain-marie la 120 grade timp de 1 ora .

DSC01315

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru chutney :1 mar , 1 ceapa rosie mica , 50 ml otel balsamic , 50 ml coniac , 250 gr struguri albi ,60 gr zahar brut , ghimbir uscat 10 gr , scortisoara 10 gr

DSC01310

 

 

 

 

 

Decojim marul si ceapa si le taiem cubulete

DSC01311

 

 

 

 

 

Punem la fiert marul , ceapa , otetul balsamic si coniacul si fierbem la temperatura medie 45 minute.

Adaugam strugurele , ghimbirul si scortisoara si mai fierbem la temperatura mica pana se evapora lichidul.

DSC01314

 

 

 

 

 

Servim parfeul impreuna cu sosul chutney .

Poate fi servit ca  aperitiv la  o ocazie speciala .

Pofta buna!

 

Despre biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Acest articol a fost publicat în Aperitive și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Parfe de ficat de rata cu chutney din struguri

  1. Organic choices in my life zice:

    Si pe aceasta am degustat-o. O minunatie!!!

Lasă un comentariu