Cheesecake cu portocale si dulceata de lamai

Pentru prima saptamana a anului va propun un desert lejer si racoros pentru a ne reveni dupa festinul Sarbatorilor.
Ingrediente :
-250 gr. pricomigdale (homemade -dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate , atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate)
-125 gr. unt clarificat (burro chiarificato ,beurre noisette , ghee ).Untul clarificat se obtine eliminand , prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte .In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid ) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit ,calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase )

-coaja rasa de la 1/2 lamaie ( folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio , netratate )

-vanilie macinata (cat luati cu varful degetelor )
-350 gr.ricotta
– 3 buc.portocale
-250 gr. dulceata de lamai (preparata din lamai bio )
-100 ml smantana vegetala
-150 gr zahar brut (nerafinat )
-5 gr agar agar (gelatizant pudra 100% vegetal obtinut din alge marine )

DSC01283

 

 

 

 

 

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei .Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen.Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora.

DSC01284

 

 

 

 

 

Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar.Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale.Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite)

DSC01285

 

 

 

 

 

Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii .Incalzim dulceata cateva minute ,adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2minute.Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste  crema de ricotta.

DSC01286

 

 

 

 

 

Lasam din nou la frigider pentru 1 ora .

Va doresc Pofta Buna!

DSC01294

DSC01295

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Desert și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cheesecake cu portocale si dulceata de lamai

  1. Organic choices in my life spune:

    foarte bun!!! esti deja maestra in cheesecake!!!!!!!!

  2. baletalessia spune:

    Nasa, sa intri pe blogul meu baletalessia.wordpress.com

  3. baletalessia spune:

    A fost delicios prajitura cu praf magic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s