Mancare bio de dovlecei

Pentru ca am mai gasit 3 dovlecei (zucchini genovese ) rataciti prin gradina mea bio ,m-am gandit sa prepar o reteta rapida si gustoasa.

Ingrediente: 3 dovlecei (1 1/2 kg) , 250 ml suc de rosii bio , 60 ml ulei de rapita bio , 1 ceapa bio , 4 buc ardei gras bio , 1 legatura cimbru uscat bio , 1 legatura patrunjel bio .

Curatam dovleceii de coaja , ii taiem in 2 , scoatem semintele .Partea ramasa o taiem in bucatele de 2-3 cm.Presaram o lingurita de sare si ii lasam 20 de minute ca sarea sa extraga apa din ei.

Tocam ceapa cit mai marunt si o calim 2 minute in ulei , adaugam dovleceii , ardeiul taiat feliute subtiri si calim inca 3 minute.Adaugam sucul de rosii ,cimbrul uscat si lasam la fiert 20 de minute la temperatura medie.Cind este gata presaram patrunjelul tocat marunt si asezonam cu sare (bineinteles numai sare roz de Himalaya).

Pofta buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s