Vinete murate in ulei de masline

 

Pentru ca am avut o recolta frumoasa de vinete mici albe ,dupa ce am incercat diverse retete cu ele ,m-am gaindit sa pregatesc si niste conserve pentru la iarna.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente :1 kg vinete ,Ulei de măsline ,  Oţet de mere bio ,1 legatura  patrunjel tocat , 5buc.file de ansoa , o capatina de usturoi , 2  frunze de dafin

Facem o solutie din 3/4 apa si 1/4 otet si punem vinetele la fiert in aceasta solutie. Fierbem 10 minute (pina cind cutitul intra usor in vinata cind o intepam ) , scurgem vienetele si pe punem la zvantat .Curatam vinetele de coaja si le asezam intr-un borcan sterilizat.Punem un strat de vinete apoi un strat de patrunjel tocat si alternam straturile pina umplem borcanul.Asezam deasupra fileurile de ansoa , frunzele de dafin si usturoiul tocat marunt.Adaugam ulei de masline si sigilam borcanul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta Buna!

 

p.s.Aceasta reteta foarte simpla se poate pregati din orice fel de vinete cu diferenta ca, vinetele mari vor fi taiate felli subtiri longitudinale.

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Muraturi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s