Bruschete din paine cu rosii uscate si sos pesto

Ingrediente pentru sos pesto

 50 de grame de frunze de busuioc proaspat , ½ ceasca  ulei de măsline extra virgin ,  6 linguri parmezan Parmigiano Reggiano    sau Grana Padano , 2 catei de usturoi , 1 lingura muguri de pin  ,putina sare

 

 

 

 

 

 

Pentru a face un sos pesto adevarat aveti nevoie si de un mojar de marmura si pistil din lemn si nu in ultimul rind de multa rabdare.

Spalati frunzele de busuioc cu apa rece ,le puneti la uscat pe un prosop de hartie si apoi incepeti sa le striviti in mojar.Retete traditionala spune ca trebuie strivit un catel de usturoi la fiecare 30 de frunze de busuioc iar ritualul este sa le striviti in doze , alternind frunzele de busuioc cu usturoiul.Sdrobirea frunzelor se face prin miscari rotative intrucit uleiurile esentiale de busuioc se gasesc in venele frunzelor iar in acest mod se obtine cel mai bun gust.

 

 

 

 

 

Atunci cind busuiocul se transforma intr-un lichid verde stralucitor este momentul pentru a adăuga mugurii de pin.

 

 

 

 

 

 

Dupa ce incorporam mugurii de pin adaugam si parmezanul iar la sfirsit uleiul de masline ,picatura cu picatura.

 

 

 

 

 

 

Prepararea sosului  trebuie să aibă loc la temperatura camerei şi trebuie să se termine cât mai repede posibil pentru a evita problemele de oxidare.

 

 

 

 

 

 

Pentru a face un sos pesto bun nu trebuie sa va grabiti si sa folositi un blender .

Sosul poate fi folosit la paste , la fructe de mare -mie imi place cel mai mult pe bruschete din paine cu rosii uscate

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru painea cu rosii uscate (o paine de 500 g) : 210 ml apa , 5 g sare, 360 g faina , 3 g drojdie uscata ,50 g rosii uscate.

Intrucit nu sunt o experta in prepararea painii , pentru aceasta reteta am folosit o masina de facut  paine , in care a trebuit doar sa adaug ingredientele iar masina de paina a facut restul!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pofta Buna!
 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Aperitive și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Bruschete din paine cu rosii uscate si sos pesto

  1. Mihaela spune:

    Arata super bine. Si cred ca mama o sa fie incantata sa-i spun reteta sosului. Este un fan „inrait” al bruschetelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s