Salata Tabouleh

Salata Tabouleh este o salata traditionala in Orientul Mijlociu si se  realizeaza  dintr-o varietate de  legume proaspete, ulei de masline si condimente.

INGREDIENTE :
1 / 2 cana grau bulgur 
500 g rosii coapte, taiate in cuburi mici
4 legaturi de patrunjel , tocat marunt
1 legatura de ceapa verde sau 2 cepe mici rosii
2 crengute de  menta proaspata
 1 / 2 cana de ulei  masline
2 lamai 
1 lingura de sare
1 / 2 lingurita piper negru 

 

 

 

 
 

Spalam graul bulgur cu apa si il scurgem.Stoarcem zeama de la cele 2 lamai , punem graul bulgur intr-un castron mare si adaugam zeama de la lamai.Lasam graul la inmuiat circa 45 de minute sau pina se absoarbe toata zeama de lamaie.

Tocam celelalte ingrediente si le adaugam peste graul bulgur .Amestecam bine si mai adaugam  suc de lămâie sau sare.

 

 

 

 

Putem sa adaugam si morcovi, castraveti , salata ,ardei gras .

De asemenea putem sa inlocuim graul bulgur cu cuos cous sau cu conopida sau brocoli.

Depinde de gust si de imaginatia fiecaruia.

Trebuie sa recunosc ca este una dintre salatele mele preferate .Servita cu  humus (crema de naut ) este o combinatie irezistibila.

Pofta Buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Salate și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Salata Tabouleh

  1. geronimo4u spune:

    eu am servit-o fara humus si tot a fost incredibil de buna. Mai vreau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s