Somon cu ghimbir

Somonul , desi este clasificat ca si un „peste gras” , este un aliment sanatos datorita continutului ridicat acizi grasi Omega 3 .

Ghimbirul este rizomul unei plante Zingiber ,care face parte din familia de plante Zingiberaceae , alaturi de turmeric (sofran de India) si nucsoara.Se consuma ca o delicatesa,medicament sau condiment ,fiind foarte folosit in bucataria asiatica pentru aromatizarea mancarurilor.

Ingrediente :1 file de somon (jumatate de somon intreg) , 1 lamaie , 1 lingura de ghimbir ras , 3-4 frunze de busuioc , sare si piper.

Pentru preparare avem nevoie de un steamer din bambus si un wok.

Taiem fileul bucati , punem frunze de salata in steamerul din bambus apoin punem pestele deasupra frunzelor.

Punem apa in wok pina ajunge la inaltimea de 2 cm , adaugam frunzele de busuioc verde  si lasam sa fiarba .

Asezonam pestele cu sare si piper , presaram ghimbirul ras si adaugam felii de lamaie.

Asezam steamerul in wok si lasam la abur 10-15 minute  .

Servim cu un sos din soia si cu garnitura din legume (preparate la abur )

Pofta Buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din peste și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s