Placinta cu branza

Pentru ca am gasit acele minunate foi de placinta Yufka (pe care le-am folosit in retetele de baclava) m-am gandit sa incerc sa pregatesc si o placinta cu branza sarata (eu nu folosesc prea sarata pentru ca intotdeuna o tin la desarat in lapte 24 de ore inainte sa o consum/gatesc)

Ingrediente :500 grame foi de placinta Yufka , 400 grame branza feta , 100 grame cas nesarat , 4 oua , 240 ml lapte , 1 legatura marar verde tocat fin , 2 linguri ulei de masline .

Incalzim cuptorul la 180 grade.Amestecam cu un mixer brinza feta , casul , mararul , 2 oua si 120 ml lapte.

 

 

 

 

 

 

In alt caston amestecam 2 oua , 120 ml lapte , 2 linguri ulei de masline .

Ungem tava de copt cu ulei de masline si incepem sa asezam foile de placinta taindu-le la dimensiunea tavii de copt sau impaturindu-le astfel incit sa nu depaseasca marginile tavii de copt.

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce am pus 2 foi de placinta una peste alta si le-am uns cu amestecul de lapte si ou pe fiecare in parte , presaram umplutura de brinza cu marar si apoi continam cu inca o foaie de placinta , ungem cu amestecul de lapte si ou , presaram umplutura si tot asa , astafel incit sa ne ramina 2 foi de placinta de adaugat una peste alta .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presaram cu seminte de fenicul sau chimen si punem la copt 35 de minute la 180 de grade.

 

 

 

 

 

 

Pofta Buna!

 

Despre biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Acest articol a fost publicat în Retete cu branza și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Placinta cu branza

  1. SEBA zice:

    Placintele cu branza sunt pasiunea mea. Dar aceasta placinta facuta de BIA este un aliment perfect, ce poate fi folosit atat ca aperitiv cat si fel principal de mancare dar si ca prajitura. Eu cred ca ingredientul care da atatea valente acestei placinte cu branza este de fapt “pasiunea pentru gatit” a lui Bianca.

  2. oarecine zice:

    salutare si felcitari
    unde ai gasit yufka?

  3. Super gusoase placintele. Armonia dintre branza si oua da rezultate foarte bune.

Lasă un comentariu