Flori de dovlecei umplute cu gorgonzola

Dovlecelul este originar din America Centrala.Este bogat in vitamina B9 , C si E si furnizeaza doar 13 calorii la 100 de grame , deci ideal pentru oricine urmeaza o dieta hipocalorica.Are un gust delicat si dupa cum stiti putem sa preparam multe retete .

Florile de dovlecel nu sunt numai frumoase ci sunt si comestibile , permitindu-ne sa realizam niste retete delicioase .

 Ingrediente:10 flori de dovlecel , 100 grame gorgonzola , 1 legatura cimbru verde, piper, 2 linguri de parmezan proaspat ras,50 ml smantana pentru gatit.

 

 

 

 

Florile de dovlecel sunt extrem de delicate.Ele trebuiesc pregatite in ziua in care au fost culese sau cel mult a doua zi.Trebuie sa le spalam cu grija apoi sa le uscam cu un prosop de hartie si sa indepartam cu grija pistilul (deschizind usor petalele).

Taiem gorgonzola in 10 bastoane mici , umplem fiecare floare de dovlecel cu cite o bucata de gorgonzola apoi inchidem petalele si le legam cu cite o ramurica de cimbru verde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asezam florile umplute intr-un vas de copt , asezonam cu piper , aduagam smantana de gatit si presaram parmezanul

 

 

 

 

 

 

Coacem 15 minute la 180 grade.

Pofta Buna!

 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s