Salata orientala cu ansoa

Ansoa este un peste de mici dimensiuni 12-15 cm. , avand o carne foarte gustoasa  si o mare valoare nutritiva in acelasi timp . Este considerat un peste semigras si are o compozitie unica bogata in acizi grasi nesaturati , iar o dieta cu acest aliment reduce riscul de boli cardiovasculare.Se comercializeaza proaspat , congelat , sarat , in ulei ,  marinat in otet .

 Ingrediente: 250 grame ansoa marinate ,200 grame masline intregi , 2 fire de ceapa verde ,200 grame rosii cherry ,500 grame cartofi noi ,ulei de masline , piper , 1 legatura de coriandru sau patrunjel, daca aroma de coriandru vi se pare prea puternica.

Spalam bine cartofii , ii punem la fiert in coaja .Dupa ce s-au fiert ii punem la racit , ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mici.

Tocam ceapa marunt , scoatem samburii de la masline si le taiem bucatele mici , taiem rosiile in cite 8 bucati fiecare .Amestecam toate ingredientele intr-un castron , adaugam ulei de masline, piper si coriandru (sau patrunjel), tocat marunt.

O reteta rapida pentru cina intr-o zi calduroasa de vara.

Pofta buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Salate și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Salata orientala cu ansoa

  1. Mihaela spune:

    Foarte bun. Suntem consumatori de salata orientala si mereu cand sunt in hypermarket ma uit la ansoa…….multi consuma, dar…noi nu am incercat(de…..romani cu mancarurile traditionale).
    Deja imi este pofta de o astfel de salata – buna idee.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s