Ravioli cu sparanghel

Pentru ca este sezonul sparanghelului , am mai incercat inca o reteta cu sparanghel .De data aceasta am pregatit ravioli umpluti cu sparanghel si ricota cu un sos delicios de sparanghel , mascarpone si ricota.

De ce am gatit iar o reteta cu paste? Pentru ca pastele sunt nutritive , gustoase si sanatoase . Pastele furnizeaza organismului nostru  glucoza – combustibilul crucial pentru creier si muschi. Pastele sunt  o sursa excelenta de carbohidrati complexi , care oferă o eliberare lentă de energie, spre deosebire de zaharurile simple, care oferă un impuls rapid, dar trecător de energie. Pastele ofera  o sursa buna  de substante nutritive , inclusiv fier şi mai multe vitamine  B . Ele ne ajuta sa tinem un regim alimentar  echilibrat (majoritatea dietelor recomanda ca  până la 65% din caloriile zilnice să provină din carbohidrati ). Au  un nivel scăzut al indicelui  glicemic (IG), astfel încât pastele nu produc o crestere rapida a zahărului  din sânge (indicele glicemic masoara cit de rapid un carbohidrat  declanseaza o crestere de zahar in sange) .Nu intamplator  pastele sunt o mancare de baza  a dietei mediteraneene. 

Aluatul de paste este foarte usor de realizat , asa ca eu prefer sa pregatesc pastele acasa si nu sa le cumpar .

Ingrediente : 1 kg  sparanghel , 100 grame ricota , 4 oua , 400 grame faina din griu dur tip Semola  , 1 fir de ceapa verde ,ulei de masline ,sare, 200 grame mascarpone.

Cum se prepară aluatul :  Se amestecă ouăle cu făina , framantam cu mâinile (daca nu avem un mixer pentru framantat aluaturi) , adaugam un pic de apa (o ceasca mica)  şi formam o minge pe care o invelim  în folie pentru ca aluatul sa nu se usuce prea mult pana il procesam mai departe.Este bine sa-l lasam 15 minute sa se odihneasca .

Cit timp se odihneste aluatul pregatim  umplutura. Curatam  sparanghelul (partea mai lemnoasa ), spalam si il taiem bucatele mici. Tocam ceapa marunt .

Punem bucatelele de sparanghel si ceapa  intr-o tigaie la foc mic , adaugand  ulei de măsline extravirgin şi sare.Dupa ce le calim 10-15 minute le amestecam cu ricota , intr-un mixer .
Intindem bine foile de aluat  cu masina speciala pentru paste  sau un făcăleţ.

Daca avem un dispozitiv special pentru ravioli , punem foile de aluat in dispozitiv si umplem cu amestecul de sparanghel cu ricota.

In cazul in care nu avem dispozitiv de ravioli la masina speciala pentru paste (si nu avem nicimacar masina pentru paste ) putem sa folosim  inele de patiserie (sau un pahar de marime potrivita) si sa facem forme rotunde din aluat .Punem aluatul in cercul formelor si lipim aluatul intr-o forma de semiluna pe un blat de lucru  presarat cu faina . Punem raviolii la fiert  într-o oală de apă clocotită cu sare. Lasam  la fiert pentru cateva minute, apoi ii scurgem usor de apa cu o strecuratoare.Gatim varfurile de sparanghel cu ulei  timp de aproximativ şapte minute, apoi le amestecam cu ravioli.Punem intr-o cratita la topit crema mascarpone cu ricota si adaugam sosul peste ravioli.


Serviti, dacă  doriti ,  cu parmezan.

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 8 portii de raviolii.

 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate cu paste și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s