Ciorba de gaina

Ingrediente :1 gaina , 4 buc morcov , 1 bucata pastirnac , 1/2 bucata telina, 300 grame rosii , 1 buc lamaie , 2 buc ceapa rosie , 1 legatura leustean verde, 1 legatura patrunjel verde,1 legatura marar verde , sare roz de Himalaya

Daca aveti posibilitatea va recomand sa achizitionati o gaina organica , crescuta in  aer liber si hranita in mod traditional.Carnea de gaina organica este mai tare decit cea crescuta in mod conventional – comercializata prin supermarketuri si necesita o fierbere mai indelungata dar are un gust mult mai bun, isi pastreaza aroma  si nu contine substante nocive pentru sanatate.

Spalam bine gaina cu apa rece si o  transam in bucati .Pentru transare avem nevoie de un cutit solid si de un tocator rezistent.Se pune gaina cu spatele pe un tocator si tragem de una din pulpe ca sa se desprinda de corp ,apoi taiem cu un cutit pielea si carnea pe la incheietura.Rasucim pulpa si taiem pentru a separa pulpa de corp.Identic procedam si cu cea de a doua pulpa.Tinem gaina in sus cu capatul dinspre gat pe tocator.Taiem cu un cutit la jumatate gainii pe langa coaste si separam pieptul si aripile de carcasa inferioara.Tragem pieptul intr-o parte si carcasa inferioara in cealalta parte apoi taiem pielea de la gat.

Punem carnea la fiert ,luam spuma de cite ori apare ,adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic neintrerupt.Cand carnea a fiert pe jumatate adaugam ceapa intreaga si celalte legume taiate bucatele mici (cu exceptia rosiilor pe care le adaugam dupa ce am terminat de fiert).

In acelasi timp in care adaugam legumele putem sa adaugam si organele gainii (ficatul ,inima,splina ) -vor da un gust deosebit de bun ciorbei.

Cind am terminat de fiert, scoatem ceapa si bucatile de carne din ciorba, le lasam putin la racit si apoi desprindem carnea de oase, o taiem bucatele si o adaugam din nou in ciorba. Ceapa nu se mai adauga in ciorba pentru ca deja si-a lasat aroma.  Adaugam rosiile tocate , sucul de la 1 lamaie ,leusteanul tocat marunt si mai lasam sa dea un clocot.Presaram patrunjel si marar verde , tocate marunt.

Va doresc pofta buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Ciorbe si Supe și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s