Sufleu din branza de capra

Cercetarile recente arata ca laptele de capra are mai multe proprietati benefice pentru organism decit laptele de vaca.Laptele de capra intareste sistemul imunitar ,este benefic in reglarea tensiunii singelui si a functiilor inimii datorita continutul mare de potasiu ,si este recomandat chiar si persoanelor cu intoleranta la lactoza.Desi de spune ca este mult mai gras decit laptele de vaca , nutritionistii sunt de parere ca laptele de capra si respectiv branza de capra sunt mai sanatoase comparativ cu cele preparate din lapte de vaca , branza fabricata din lapte de capra avand mai putine grasimi si colesterol ( branza de capra are de 4 ori mai putine calorii decat cea din lapte de vaca.) deci este ideala si in dieta

Ingrediente :150 grame brinza proaspata de capra (nesarata) , 150 grame brinza maturata de capra (sarata) , 4 oua , ulei de masline pentru uns formele ,sare si piper.

Seaparam albusurile de galbenusuri , amestecam cu un mixer brinza proaspata cu brinza maturata ,adaugam galbenusurile de ou , sare si piper.Separat amestecam albusurile si le incorporam in amestecul initial.Ungem cu ulei niste forme mici pentru sufleu si adaugam amestecul.Umplem o tava cu apa fierbinte pina la inaltmea de 2 cm si punem in ea formele de sufleu .Punem tava cu formele la jumatatea cuptorului si coacem la 200 grade timp de 20 de minute.

Lasam sa se raceasca si scoatem minisufleurile din forme.

Servim impreuna cu o salata de creson

Ideal pentru mic dejun sau aperitiv

Pofta Buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Retete cu branza și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sufleu din branza de capra

  1. Mihaela spune:

    Arata foarte bine.
    Plus ca pe cei mici i-ar atrage mai mult sa pape daca sunt facute in felul acesta.
    Merge si cu alte tipuri de branza?

    • biaskitchen spune:

      Merge si cu alte tipuri de branza.Poti sa combini branza proaspata ade vaci cu branza maturata de capra sau ambele brinzeturi sa fie din lapte de vaca.Poti sa faci sufleul in orice forme de copt ai disponibile :ursuleti,inimioare,catelusi,etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s