Gnocchi din spanac cu crema sparanghel

Pentru iubitorii de paste ce poate fi mai bun decit niste gnocchi proaspat gatiti cu o crema aromata de sparanghel?

Ingrediente : 1 kg. de cartofi fainosi  , 50 grame  de spanac (puteti folosi si spanac congelat) , 300 grame de făină de grâu de tip „00” , 500 grame  sparanghel verde ,
150 grame branza de capra , 20 grame  de ulei de măsline extravirgin , frunze proaspete de cimbru , sare de mare ,piper proaspat ras .

 Spalam bine cartofii, periindu-i pentru a îndepărta toate urmele de pamant de pe coaja , apoi ii punem intr-o cratiţă acoperită cu apă rece , pe foc şi ii fierbem timp de 30 de minute  (timpul  depinde de soiul si de  mărimea cartofilor selectati ).Intepam  uşor cu o scobitoare la centru  pentru a verifica  dacă s-au fiert .

 Între timp, curăţam sparanghelul : Se taie tulpina lemnoase apoi o curatam cu un aparat pentru decojit legumele . Tăiaţi virfurile cu o lungime de aproximativ 5 cm.,iar tulpinile cu o lungime de 3 cm.Punem la fiert tulpinile lemnoase intr-o cratita cu apa , cimbru  proaspat si un pic de sare timp de 10 minute, apoi strecuram bucatile firte si le mixam adaugind si o lingura de ulei de masline .Punem crema intr-o tigaie , adaugam si brinza rasa si gatim la foc mic , amestecand pentru a dizolva brânză. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat .

 Sotam  spanacul  intr-o tigaie fără grăsime sau  apă, il scurgem si apoi il tocam cit mi marunt .
Curatam cartofii fierti de coaja , ii pasam , apoi ii punem pe un blat de lucru si ii framantam cu faina , spanacul tocat şi un vârf de cuţit de sare. Când amestecul a ajuns la o consistenţă uniformă de aluat , începem sa rulam aluatul pentru obtinerea unor  obţinerea unor piese de 2 cm. grosime pe care taiem in bucatele de 2-3 cm lungime:


Fierbem  gnocchi în apă clocotită cu sare, si imediat ce au  ieşit la suprafaţă ,ii scurgem si ii transferam in  tigaia cu sos de câteva minute, apoi ii servim.

Presaram parmezan ras

Pofta buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate cu paste și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s