Supa crema din sparanghel cu crutoane din parmezan

Este o reteta usoara si foarte gustoasa.

Ingrediente :1 morcov, 2 cartofi pentru fiert (sau 200 grame mazare verde ) , 1 ceapa , 1 tulpina de telina , 2 legaturi de sparanghel (circa 28 de bucati) , 2 fire de usturoi verde , ulei de masline, sare,piper,200 grame mascarpone,mix de condimente uscate (oregano,rozmarin,busuioc,fenicul),100 grame parmezan.

Puneti morcovul , ceapa , cartofii si tulpina de telina la fiert si faceti o supa.Dupa ce ati fiert legumele pasati-le sub forma de piure si amestecati-le cu zema de la supa .Curatati sparanghelul si taiati-l bucatele .Taiati marunt usturoiul verde si puneti-l la prajit in ulei de masline.Diluati apoi cu zeama de legume in care ati incorporat piureul de legume.Adaugati bucatile de sparanghel ,(pastrind virfurile pentru decorare ) sare si piper si fierbeti circa 30 de minute.

Strecurati supa intr-o oala si jumatate din cantitatea de bucatele de sparanghel fiert o pasati si o amestecati in supa iar cealalta jumatate de bucati de sparanghel o adaugati tot in supa dar nepasata.Adaugati 200 grame mascarpone,mai fierbeti circa 4 minute (pina se topeste crema mascarpone ) si supa este gata.

Adaugati virfurile de sparanghel crude , condimentati cu un mix de condimente uscate si serviti:

Crutoane din parmezan:radem parmezanul cu o razatoare , punem o hartie de copt pe fundul unei tavi pentru copt blaturi de tort , intindem pe hartie parmezanul ras , astfel incit sa nu ramine spatii libere intre bucatelele de parmezan si punem la copt in cuptor pt circa 10 minute la 180 grade.

Scoatem tava din cuptor si lasam la racit.Dupa ce s-a racit desprindem foarte usor de pe hartia de copt si rupem bucatele mici:

Pofta Buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Ciorbe si Supe și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s