Mousse din sparanghel cu frunze de ridichii

Ingrediente:1 legatura de sparanghel( 14 buc) , 300 grame mascarpone, 200 ml lapte , 1 lingura de unt ,2 fire de usturoi verde , 100 grame frunze de ridiche (sau de spanac ) ,  6 grame agar agar bio pudra (gelatina vegetala care se obtine din 8 varietati diferite de alge rosii .

Topim untul intr-o tigaie , tocam marunt firele de usturoi verde si le punem la prajit.

Curatam si taiem sparanghelul bucatele .Dupa ce prajim usturoiul citeva minute adaugam bucatelele de sparanghel si prajim in continuare.

Fierbem separat laptele si crema mascarpone si adaugam acest amestec peste sparanghelul prajit si usturoi  si mai fierbem in continuare circa 5 minute.

Mixam aceasta compozitie impreuna cu frunzele de ridichi (sau cu frunze de spanac in cazul in care nu avem frunze de ridichii) .Adaugam agar agar dizolvat in putina apa si fiert circa 2 minute si amestecam cu compozitia.Turnam in cupe , ornam cu frunze de ridiche si punem la frigider la racit.

Cind spuma s-a intarit (in circa 1 ora de tinut la frigider ) o servim direct din cupe sau putem sa o scoatem din cupe (isi va pastra forma ) si sa o servim impreuna cu frigarui di sparanghel sau ca si garnitura .

Nepoata mea Alessia a fost incantata de rezultat .Sper sa fiti si voi!Pofta Buna!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s