Frigarui din sparanghel

Desi a inceput sezonul sparanghelului si la noi ,dupa indelungi cautari prin piete fara vreun rezultat am cumparat sparanghel din supermarket (avand provenienta Peru) . Daca ati gasit sparanghel autohton in vreo piata din Bucuresti va rog sa-mi spuneti si mie.

In afara de aroma lui minunata , sparanghelul are si nenumarate proprietati curative :scade nivelul colesterolului ,este bogat in antioxidanti , revigoreaza ficatul , are proprietati diuretice ,are un continut ridicat de acid folic iar unele legende il prezinta ca un afrodisiac.

Fie ca il servim ca si garnitura la o friptura pentru a usura asimilarea proteinelor , sau ca o supa crema , gatit pe gratar , in abur sau la cuptor , sparanghelul este delicios .

In continuare va prezint o reteta de sparanghel copt pe gratar (eu l-am facut pe un gratar electric pentru ca mi-a fost lene sa aprind gratarul cu lemne pentru citeva frigarui de sparanghel , si cu toate acestea rezulttaul a iesit minunat)

Ingrediente :2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati) ,5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan) , 2 linguri de sos de soia (bio) , 1 fir de usturoi verde , 4 linguri seminte de susan,12 betiosoare pentru frigarui din lemn.

Taiem partea lemnoasa din fiecare bucata de sparanghel si o pastram pentru a o folosi la o supa crema de sparanghel.

Asezam partea frageda de la cite 4-5 bucati de sparanghel pe cite 2 betisoare de frigarui , infigind frigaruile  la cite 4 centimetrii distanta de virf si la cite 3 centimetrii distanta  fata de baza:

Intr-un mojar macinam usturoiul verde pina devine ca o pasta , adaugam uleiul , sosul de soia si semintele de susan.Ungem cu acest amestec frigaruile  si le punem la copt la gratar , lasindu-le cite 5 minute pe fiecare parte.

Sosul este atat de delicios incat va recomand sa faceti o cantitate mai mare si sa ungeti frigaruile si dupa ce le luati de pe gratar.

Pofta Buna!

Pentru ca tin dieta (desi nu prea se vede , inca!) si masa mea de prinz este compusa numai din legume , am mai facut citeva frigarui si din dovlecel cu rosii cherry

Ingrediente: 2 dovlecei , 9-10 rosii cherry , 2 cepe rosii.

Curatam dovleceii de coaja, ii taiem felii subtiri pe lungime , curatam ceapa si o taiem in cite 4 bucati fiecare:

Luam cite o felie de dovlecel , o infasuram in jurul unei rosii si o infigem in frigaruie.Continuam cu bucatele de ceapa si o tinem tot asa.Stropim cu ulei de masline si presaram sare si piper.Rezultatul este spectaculos si delicios!

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din legume și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Frigarui din sparanghel

  1. Mihaela spune:

    Doamne, recunosc ca din lipsa de timp nu am mai avut timp sa intru sa vad ce ai mai postat Bia, dar acum deja…………………m-ai dat gata.
    Recunosc ca sunt si putin subiectiva cand gasesc mancare fara carne (spre disperarea majoritatii barbatilor).
    Ma si inspir ce sa mai gatesc.
    Delicios

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s