Mousse de ciocolată cu bezea

Ingrediente pentru bezea :6 albusuri de ou , 375 grame zahar pudra , 2 1/2 lingurite cacao

Ingrediente pentru umplutura:200 grame ciocolata cu continut mare de cacao (85%) ,625 grame mascarpone

Pentru ornat :citeva bucatele de capsuni , cacao

Incalziti cuptorul la 150 grade.Captusiti 2 tavi de copt cu hartie de copt , desenind linii drepte la distanta de 3 cm una de alta pe una din hartiile de copt.

Bateti albusurile cu un mixer si treptat adaugati zahărul batand  uşor după fiecare adaugare si  continua sa amesteci cu mixerul , până când zahărul se dizolvă.Apoi adaugam cacaoa cernuta si mai amestecam putin cu mixerul.Aplica o parte din amestec de-a lungul liniilor trasate pe hirtia de copt pe o grosime de 1 cm.Cu cealalta parte de amestec desenati niste forme rotunde pe cealalta hartie de copt sua puteti sa aplicati amestecul chiar sub forma unor blaturi de copt cu diametrul de 22 de cm (caz in care ve-ti avea nevoie de patru tavi de copt in loc de doua😮 tava pentru liniile groase de 1 cm si 3 tavi pentru 3 blaturi de copt).Coaceti timp de 45 de minute si apoi lasati-le sa se raceasca in cuptor , lasand usa cuptorului deschisa.

                                      

Umplutura :amestecati bine cu un mixer ciocolata topita si crema mascarpone pana cind amestecul este dens si omogen.Punem la racit in frigider pina cind amestecul devine rece si dens.

Pentru servire:formati un blat din bezea asezind bucatelele de bezea una linga alta (in cazul in care nu ati copt direct sub forma de blat de tort) si adaugati 1/3 din crema de ciocolata .Repetati operatia de inca 2 ori .Aplicati crema si pe marginea tortului de bezea.taiati fisiile de bezea in bucatele de 5 cm lungime si aplicati-le pe marginea laterala a tortului si deasupra.Optionat ornati cu citeva felii de capsuni si pulverizati cacao.Pastrati in frigider pina la servire.

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Desert și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mousse de ciocolată cu bezea

  1. Seba spune:

    Sfatul meu este sa fie consumata a doua zi. Bezeaua in contact cu crema pierde din starea ei crocanta si devine putin mai moale ( dar nu de consistenta cremei ) . Combinatia are un gust fabulos. Este obligatoriu de calculat caloriile inainte de ingurgitare.

    • Mihaela spune:

      Multumim frumos pentru sfaturi domnul Radu, chiar vom tine cont de ele mai putin de cel legat de calorii.
      Daca omul s-ar gandi innainte la toate consecintele faptelor lui cate placeri ale vieti nu ar pierde?

  2. Mihaela spune:

    Mmmmmmmmmmmm……..delicioase.
    Am f multe oua, asa ca voi incerca.
    Arata demential

  3. George spune:

    Orice contine ciocolata trebuie consumat cu simt de raspundere🙂 acum fiecare intelege cum vrea :lol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s