Tarta Tatin

Faimoasa in intreaga lume , gustoasa pe masura faimei , simplu de preparat ,ce poti sa-ti doresti mai mult ? Creata pentru prima data accidental , de catre o bucatareasa suprasolicitata , care se apucase sa faca o placinta cu mere traditionala si cind a constatat ca a uitat sa puna aluatul a incercat sa salveze placinta adaugind aluatul deasupra merelor deja caramelizate.Creata din greseala sau din geniul unui bucatar , probabil cea mai celebra tarta cu mere , este in acelasi timp  delicioasa  si rafinata.

Ingrediente :

Pentru aluat (nu o sa va recomand sa cumparati aluat gata preparat pt ca este atit de usor sa-l faceti voi si nu mai vorbesc cit este de sanatos) :200 grame unt ,200 grame smantana , 3 galbenusuri , 3 linguri zahar pudra ,3 pahare faina ,sare.

Pentru umplutura:100 grame zahar , 6 mere mari , un baton de vanilie , scortisoara ,unt pt uns tava de copt

Pui faina pe o planseta .faci o scobitura in care torni smantana ,galbenusurile amestecate cu zahar si untul.Framinti bine pina obtii un aluat care se desprinde de pe mana. (daca ai un robot care mixeaza aluaturi si mai simplu , pui toate ingredientele in robot si mixezi!)

Acest aluat poate fi folosit la tarte,placinte ,cornuri.

Pina pregatim merele punem aluatul la frigider.

Curatam merele de coaja , le scoatem cotorul si le taiem felii .

Ungem cu unt tavile de copt , presaram zahar si le punem in cuptorul incins unde le tinem 5 minute pentru caramelizarea zaharului.

Dupa aceasta caramelizare asezam merele in tava de copt in asa fel incit sa nu ramana spatii libere pe fundul tavii.

Presaram scortisoara si semintele de vanilie

Intindem o foaie de aluat cu sucitorul si o punem peste mere

Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita .Punem tava la cuptor si coacem 30 minute la 180 grade.

Se scoate din cuptor şi  se despind marginile cu un cutit .Acoperim cu un platou mai mare decit tava de copt si intoarcem cu o miscare rapida avand grija sa nu curga caramelul pe noi .Tarta se va despinde si se va aseza pe platou 

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Desert și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tarta Tatin

  1. Mihaela spune:

    Recunosc ca am facut reteta asta.
    Putin diferita, nu avea acea coca, era un fel de pandispan-aluat pufos…
    Dar pe langa toate nu stiam povestea acestei prajituri.
    Super

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s