Rulada de curcan cu spanac

Preparare carnii de curcan poate crea probleme chiar si unui bucatar profesinist.Folosirea unor ingrediente de calitate face gatitul mai usor pentru orice bucatar.Gatirea unui curcan bio este mult mai usoara intrucit carnea este slaba si nu contine aditivi , timpul de coacere fiind mai redus decit al unui curcan conventional.Va prezint o reteta ideala pentru cei care nu doresc sa gateasca un curcan intreg dar vor sa experimenteze un curcan umplut.

Ingrediente:

1 kg piept de curcan fasonat pentru rulada ,800 grame spanac ,5 cepe rosii ,3 catei de usturoi , 100 ml vin alb , sare,piper,nucsoara , 350 ml supa de legume ,1 lingurita boia , 2 linguri unt , 125 grame morcov , 125 grame tulpini de telina (apio)

1.Incepem prin a toca ceapa si usturoiul.Incingem o lingura de ulei si calim ceapa si usturoiul apoi adaugam si spanacul la calit.Stingem cu vin si lasam sa dea in clocot apoi firbem la foc mic 10 minute.Scurgem spanacul si il considemntam cu sare ,piper si nucsoara.

2.Incingem cuptorul la 160 de grade .Taiem morcovul si tulpinile de telina bucatele mici.Asezam bucata de piept pe o planseta si o asezonam cu sare si piper.repartizam deasupra ei spanacul si bucatelele de morcov si telina ,lasind o margine libera.Pliem marginile spre centru si rulam carnea pe care o fixam apoi cu scobitori sau ata speciala pt gatit.

3.Asezam rulada astfel pregatita intr-un recipient adinc pentru copt la cuptor si o acoperim cu supa de legume apoi o punem in cuptor unde o lasam la copt 60 de minute.

4.Topim untul si adaugam boiaua de ardei apoi ungem cu acest amestem rulada si mai coacem inca 5 minute.

5.Taiem rulada felii si o servim cu salata de muraturi asortate.

About biaskitchen

Gatitul este pasiunea mea.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Preparate din carne de curcan și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Rulada de curcan cu spanac

  1. Mihaela spune:

    Super buna.
    Am sa o incerc si eu.

  2. Aliosa spune:

    O reteta grozava !🙂
    Primavara, cu SPANAC bio,
    o prepar de cel putin 4-5 ori !!🙂 🙂
    O duminica frumoasa iar de aveti BARBAT in casa,
    La multi ani de ziua BARBATULUI !!!🙂 🙂 🙂
    Cu stima,
    Aliosa.

  3. biaskitchen spune:

    Draga Mihaela, imi face o deosebita placere sa primesc parerile adeptiilor mei in arta culinara. Voi raspunde cu mare bucurie la orice comentariu al tau.
    Cu drag,
    Bianca

  4. cristinalincu spune:

    pare o reteta complexa, dar rezultatul este garantat… ma tenteaza s-o experimentez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s